en EN fr FR de DE it IT ru RU es ES
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 01:03

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ & EI

 • Η Μαιευτική Γυναικολογική κλινική ανήκει στον χειρουργικό τομέα.

  • Αποτελείται από τέσσερα τμήματα:
  • την Αίθουσα τοκετών,
  • την Μαιευτική Γυναικολογική κλινική
  • το Μαιευτικό Γυναικολογικό ιατρείο και το
  • ιατρείο Συμβουλευτικής της εγκυμοσύνης και Ανώδυνου Τοκετού.

  Πρώτιστο έργο της είναι η παρακολούθηση κυήσεων, η τέλεση NST (ακόμη και σε εγκύους που δεν παρακολουθούνται στην κλινική του νοσοκομείου) , η τέλεση των φυσιολογικών τοκετών και των καισαρικών τομών, η τέλεση μαιευτικών και γυναικολογικών επεμβάσεων (όπως κολπορραφίες, κωνοειδή εκτομή τραχήλου, αφαίρεση πολυπόδων κλπ), η τοποθέτηση σπιράλ, καθώς και η παρακολούθηση των νεογνών και η νοσηλεία αυτών όταν χρειάζεται.

  Στα εξωτερικά ιατρεία της Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής γίνεται η παρακολούθηση των εγκύων, η λήψη των τεστ-ΠΑΠ, οι μαιευτικοί και γυναικολογικοί υπέρηχοι με σύγχρονο μηχάνημα υπερήχων καθώς και η εξέταση των γυναικολογικών περιστατικών.

  Η Μαιευτική κλινική έχει υπό την ευθύνη της την παρακολούθηση εγκύων προσφύγων και την τέλεση των τοκετών αυτών.

  Η Μαιευτική Γυναικολογική κλινική με τη συνεργασία του Παιδιατρικού τμήματος και μετά από επιτυχή εξωτερική αξιολόγηση (από τριμελή επιτροπή του Υπουργείου Υγείας), κατάφερε να πιστοποιηθεί και να χαρακτηριστεί το νοσοκομείο ως “Νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη”. Είναι ένα από τα τρία νοσοκομεία πανελλαδικά και το μοναδικό επαρχιακό που κατέχει αυτό τον τίτλο. Επίσης το προσωπικό της Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής διοργανώνει ημερίδες που αναφέρονται στο θηλασμό και έχει εκπονήσει μελέτη η οποία αναφέρεται στα θέματα: "ο τοκετός, ο θηλασμός, ο θηλασμός σε σχέση με την αειφόρο ανάπτυξη και ο ρόλος του πατέρα στο θηλασμό” γραμμένη με την γραφή Braille, απευθυνόμενη σε έγκυες, επίτοκες και θηλάζουσες γυναίκες με προβλήματα όρασης.

  Το 2019 εκπονήθηκε ερευνητική εργασία με θέμα “Σεξουαλική Αγωγή και Υγεία των εφήβων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας”, η οποία παρουσιάστηκε στην 1η Νοσηλευτική ημερίδα του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

  Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαιευτικής κλινικής, με τη χρήση διαφανειών, παραδίδονται μαθήματα συμβουλευτικής σχετικά με την εγκυμοσύνη και τη διατροφή της εγκύου, ανώδυνου τοκετού (ανατομία, στάσεις τοκετού, αναπνοές σε όλες τις φάσεις τοκετού σύμφωνα με την μέθοδο Lamaze και Leboyer, ασκήσεις περινέου), μαθήματα θηλασμού, λοχείας και περιποίησης βρέφους.

 • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΤΑΣ
  ΕΠ. Α' :  
  ΕΠ. Β' :  ΝΤΑΒΕΛΑ ΗΡΩΝΤΙΑΝΤΑ 
   ΕΠ. Β'  ΕΠΙΚ.:  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

  ΕΙΔΕΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ:

   

  ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ:

   
  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ: ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΠΡΟΥ
 • ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΤΡΩΝ: +30 2682 3 61216
  ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ: +30 2682 3 61282

  E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ