Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 07:38

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΕΔΗΝ

Σε απάντηση δημοσιευμάτων μερίδας του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, με αφορμή το πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. της 4/10/2016 με ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2246 και με τίτλο «ΕΡΕΥΝΑ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ», οφείλουμε να παρουσιάσουμε τα παρακάτω:

Ο Αξονικός τομογράφος (διπλής τομής ) του Νοσοκομείου μας εγκαταστάθηκε το 2005 και εξυπηρετεί το σύνολο των αναγκών του πληθυσμού της περιοχής αναφοράς του Νοσοκομείου μας. Το Νοσοκομείο μας έχοντας διαγνώσει την επερχόμενη ανάγκη αντικατάστασης του Αξονικού τομογράφου, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διασφάλισης των απαραίτητων πιστώσεων, ώστε αυτό να γίνει εφικτό.

  1. Στο Ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του Νοσοκομείου μας λειτουργούν:
    1. Ένα ακτινολογικό συγκρότημα που εγκαταστάθηκε το 2005
    2. Ένα Ακτινοσκοπικό συγκρότημα που εγκαταστάθηκε το 2008
    3. Ένα φορητό ακτινολογικό που εγκαταστάθηκε το 2002

Όλα τα ανωτέρω μηχανήματα υποστηρίζονται τεχνικά με συμβάσεις συντήρησης με κατάλληλα πιστοποιημένους εξωτερικούς συνεργάτες αλλά και από το Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Νοσοκομείου μας και έτσι δεν παρουσιάζεται καμία σοβαρή καθυστέρηση στην επισκευή τους, παρά μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις αδυναμίας των αντιπροσώπων εταιρειών να ανταποκριθούν σε διαδικασίες άμεσης προμήθειας ανταλλακτικών. Τελικό αποτέλεσμα είναι το υψηλό ποσοστό διαθεσιμότητας των ανωτέρω μηχανημάτων.

  1. Το Ακτινοσκοπικό C-Arm συγκρότημα που λειτουργεί στα χειρουργεία εγκαταστάθηκε το 1998 και για λόγω της παλαιότητάς του το Νοσοκομείο έχει εκκινήσει διαδικασίες αντικατάστασης του.
  2. Στο χειρουργείο λειτουργεί διάταξη διενέργειας λαπαροσκοπικών επεμβάσεων η οποία εγκαταστάθηκε αρχικά το 2000 και πρόθεση του Νοσοκομείου είναι να γίνει προμήθεια νέου εξοπλισμού.
  3. Στο Νευρολογικό Ε.Ι. δεν λειτουργεί από το 2008 Ηλεκτροεγκεφαλογράφος – μυογράφος.
  4. Για τη λειτουργεία του Οφθαλμιατρικού Ε.Ι. το Δεκέμβριο του 2015 πραγματοποιήθηκε προμήθεια σχισμοειδούς λυχνίας καθώς και Διαθλασίμετρου - Κερατόμετρου και έτσι καλύφθηκαν με σχετική επάρκεια οι ανάγκες του Εξωτερικού ιατρείου.
  5. Στα χειρουργεία λειτουργούν τέσσερα Αναισθησιολογικά μηχανήματα Από αυτά, το πιο πρόσφατο είναι τεχνολογίας του 2015, το παλαιότερο είναι του 2002 και τα υπόλοιπα είναι τεχνολογίας μεταξύ των ετών 2004 και 2008.τα οποία καλύπτουν με επάρκεια τις ανάγκες του Χειρουργικού τομέα και υποστηρίζονται τεχνικά με συμβάσεις συντήρησης με κατάλληλα πιστοποιημένους εξωτερικούς συνεργάτες αλλά και από το Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Νοσοκομείου μας με συνέπεια να λειτουργούν χωρίς προβλήματα και σε υψηλό ποσοστό διαθεσιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση του Νοσοκομείου ενημερώνει πως:

                Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας , καθώς και το σύνολο του προσωπικού του, με την εμπειρία και τη διαρκή τους προσπάθεια, προσφέρουν σε καθημερινή βάση - παρά τις όποιες αντιξοότητες - υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

                Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός δεν είναι ιδιαίτερα παλαιός και κακοσυντηρημένος και καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια από τη Διοίκηση και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Νοσοκομείου για την ορθή και αποδοτική συντήρησή του.

                Το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο αναφορικά με την προμήθεια εξοπλισμού, πέραν των πενιχρών διαθεσίμων του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, αποτελούν τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΠΕΠ και τομεακά), από τα οποία το Νοσοκομείο μας τα προηγούμενα έτη δεν έλαβε καμία χρηματοδότηση, χωρίς αυτό να ευθύνεται για αυτό, με συνέπεια τη δυσχέρεια στον προγραμματισμό ανανέωσης του εξοπλισμού του.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας διαχρονικά αγωνίζονται για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την υποστήριξη των πασχόντων συμπολιτών μας, οι οποίοι είναι και αυτοί που δικαιούνται να μας αξιολογούν καθημερινά και σίγουρα διαθέτουν και μνήμη και κρίση.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Διαβάστηκε 1720 φορές